Tarieven

De tandartstarieven per verrichting zijn in Nederland door de Nederlandse Zorgautoriteit in samenspraak met beroepsverenigingen vastgelegd in tariefcodes. 

Tandartstarieven & verzekeringen

Voordat u een behandeling ondergaat, laat u zich vooraf informeren over de kosten van uw behandeling. Voor uitgebreide behandelingen (meer dan €250) ontvangt u vooraf een schriftelijke begroting. U kunt op basis hiervan met uw verzekeraar overleggen of u voor gedeeltelijke of gehele vergoeding in aanmerking komt. Voor implantologiebehandelingen die binnen de basisverzekering vallen, vragen wij voor u de machtiging bij uw verzekeraar aan.

Bij een aantal behandelingen betaalt u voor de verrichtingen en de techniekkosten. De techniekkosten kunnen variëren. Deze zijn afhankelijk van gebruikte materialen en de leverancier. Behandelcodes waar de materiaal- en techniekkosten afzonderlijk worden berekend, herken je aan het * achter de tariefcodes. U heeft het recht om de inkoopfactuur van de gemaakte kosten in te zien. Vooraf krijgt u in de begroting een redelijke schatting van de te verwachten techniekkosten. Let wel, dit is echter een schatting en geen definitief bedrag.

Tandartstarieven 2021

De tandartstarieven van het nieuwe jaar zijn bekend. De tarieven gelden vanaf 1 januari 2021. Download de tandartstarieven 2021 in een handig overzicht per categorie.

U ontvangt uw rekening van Infomedics

In onze praktijk geven wij u graag alle aandacht en goede zorg. Daarom werken wij samen met Infomedics voor het versturen en innen van onze rekeningen. Dit betekent dat u een rekening voor de zorg krijgt van Infomedics. Lees hier hoe wij samen werken met Infomedics.